Kolay ve lezzetli rahat yemek en güzel haliyle. Hafifçe unlanmış kemiksiz tavuk göğsü, ağız sulandıran sarımsaklı bir krema sosuna eklenmeden önce kızartma suyuna kadar altın ve çıtır çıtır yağda kızartılır. Karamelize lezzet ile dolu, bu ne kadar kolay SEVECEKSİNİZ!
Porsiyon: 4 kişi Tavuk Malzemesi : 2-3 büyük kemiksiz ve derisiz tavuk göğsü 4 4 yemek kaşığı un (çok amaçlı veya sade) 4 yemek kaşığı ince ince rendelenmiş taze yapmak için yatay olarak yarıya bölündü Parmesan peyniri 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu 1/2 tatlı kaşığı Çatlak Karabiber : Sos: 5 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı tereyağı 1 küçük soğan ince doğranmış 1 bütün sarımsak baş soyulmuş ve 10-12 dişe bölünmüş 1 1/4 bardak tavuk suyu (stok) 1 1/4 bardak yarım ve yarı ya da krema (veya buharlaştınldı süt) 1/2 fincan ince rendelenmiş taze parmesan peyniri 2 çorba kaşığı maydanoz, hizmet için TALİMATLAR.
- Tavuğa tuz, sarımsak tozu ve karabiber serpin.
- Sığ bir kapta un, parmesan peyniri birleştirilir. Un karışımında tavuk serpmek; fazlalığı sallayın.
- Tava neredeyse içilinceye kadar 2 yemek kaşığı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağını orta-yüksek ateşte tavada ısıtın. Eşit şekilde kaplamak için tavayı çevirin.
- Kızartma 2-3 tavuk göğsü her iki tarafta altın olana kadar pişirin, pişirin ve artık pembe olmaz (tavuğun kalınlığına bağlı olarak her iki taraf da yaklaşık 4-5 dakika). Sıcak bir plakaya aktarın. Kenara koyun.
Yorumlar
Yorum Gönder